Crisis in Arnhem: Vitesse verliest voor derde keer op rij

8 november 2019, 22:04   Bijgewerkt: 8 november 2019, 23:20

Vitesse heeft vrijdagavond voor de derde keer op een rij verloren in de Eredivisie. In het eigen GelreDome was FC Groningen door twee treffers van Joel Asoro met 1-2 te sterk. In de tweede helft kwam het nog wel terug in de wedstrijd door een goal van Bryan Linssen, maar het was niet bij machte om een gelijkmaker te forceren. De bezoekers komen door de overwinning op de zesde plek en staan nog maar drie punten achter op Vitesse. 

Vitesse en FC Groningen zijn twee ploegen die in een totaal verschillende fase van het seizoen zitten. Eerstgenoemde startte uitstekend aan het seizoen en maakte indruk, maar verloor de laatste twee wedstrijden van laagvliegers ADO en Emmen. Groningen zit juist in een lekkere fase en won vier van de laatste vijf wedstrijden. Vorige week liet het in de thuiswedstrijd tegen Willem II daarbij ook nog eens uitstekend spel zien.

Vitesse liet in de openingsfase zien wat goed te willen maken en via de rechterkant kwam het een aantal keer gevaarlijk door. Jay-Roy Grot, die in plaats van de gepasseerde Tim Matavz in de spits speelde, kwam twee keer te laat bij scherpe voorzetten.

Net wanneer Vitesse de klap te boven leek en zelfs de lat raakte via een enorme pegel van Bryan Linssen, sloeg Groningen in de counter keihard toe. Asoro werd diep gestuurd en maakte heel koeltjes zijn tweede en zette Vitesse voor het derde achtereenvolgende duel op op een achterstand van twee doelpunten.

Leonid Slutsky kwam al in de rust terug op zijn keuze om Matavz te passeren en bracht de Sloveen in plaats van Grot. Vitesse ging wat opportunistischer spelen en dat wierp al na vijf minuten zijn vruchten af. Remko Pasveer schonk op zijn eigen verjaardag een cadeautje aan Bryan Linssen en zorgde met een verre trap voor een assist op de kleine buitenspeler: 1-2.

Vitesse ging hierna naarstig op zoek naar de gelijkmaker en die kwam er via de sterk spelende Eliazer Dasa bijna. Hij schoot van dichtbij echter op Padt. Groningen bracht Samir Memisevic als extra slot op de deur en dat was zeker nodig. Vitesse probeerde het nog wel in de slotfase, maar ook in de zeven minuten extra tijd kwam het niet verder dan een kopkans van Oussama Darfalou.

Vitesse verliest door deze nederlaag voor de derde keer op een rij en daardoor kan men in Arnhem wel spreken van een crisis. De drie nederlagen waren niet tegen de best geklasseerde ploegen en met name de manier waarop er werd verloren, zal trainer Slutsky de nodige zorgen baren. In het kamp van Groningen kan er weer gelachen worden.

Maak kans op een gesigneerd shirt van Frenkie de Jong!

Opstelling en beoordelingen*:

Vitesse: Remko Pasveer 6,5, Julian Lelieveld 6, Danilo Doekhi 6, Armando Obispo 6, Max Clark 6, Eliazer Dasa 6,5, Riechedly Bazoer 5, Matus Bero 6, Bryan Linssen 6, Jay-Roy Grot 4 (46. Tim Matavz 6), Nouha Dicko 5

FC Groningen: Sergio Padt 7,5; Deyovasio Zeefuik 6, Mike Te Wierik 6, Ko Itakura 5, Django Warmerdam 5, Ajdin Hrustic 5 (66. Charlison Benschop 5) Azor Matusiwa 6,5, Ahmed El Messaoudi 6; Mo El Hankouri 5, Kaj Sierhuis 5,5 (56. Samir Memisevic 6), Joel Asoro 7 (89. Sam Schreck -)

Man of the match: Sergio Padt

*: spelers moeten ten minste 20 minuten meespelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen