Goal Locadia in 98ste minuut goud waard voor Hoffenheim

8 november 2019 – Het gaat geweldig met 1899 Hoffenheim in de Bundesliga. De ploeg van Alfred Schreuder leek vrijdag punten te gaan verspelen op bezoek bij laagvlieger 1. FC Köln, maar won in extremis alsnog. Jürgen Locadia verzilverde diep in blessuretijd een penalty en hielp zijn team aan een 1-2 zege.

Goal Locadia in 98ste minuut goud waard voor Hoffenheim

Die overwinning is goud waard voor Hoffenheim, aangezien het nu de tweede plaats in handen heeft. Dat heeft het team van Schreuder te danken aan een geweldige reeks van vijf zeges op rij, die begon met een overwinning op bezoek bij Bayern München. Vrijdag moest er gewonnen worden bij nummer voorlaatst Köln, maar dat ging niet gemakkelijk. Sterker nog: de thuisploeg kwam door een treffer van Jhon Cordoba voor rust op voorsprong. Bij het thuisteam had Kingsley Ehizibue overigens een basisplaats.

Hoffenheim was de betere ploeg en kwam kort na de pauze langszij via Sargis Adamyan. Vervolgens duurde het heel lang voordat de beslissende 1-2 viel. Die kwam pas in de 98ste minuut tot stand, toen Locadia een penalty verzilverde. Het is al zijn derde goal van het seizoen en die treffer was goud waard voor Schreuder en co. De tweede plaats is nu in handen, al kan de concurrentie nog langszij komen later in het weekend.

Voor 1. FC Köln zijn de druiven zuur. De promovendus heeft het lastig op het hoogste niveau en staat voorlaatste. De laatste drie duels gingen verloren.

Maak kans op een shirt gesigneerd door de PSV-selectie!

Bundesliga

gerelateerd