Koploper Sociedad begaat zonder Ødegaard lelijke misstap

8 november 2019, 23:04   Bijgewerkt: 8 november 2019, 23:21

Real Sociedad heeft zichzelf lelijk in de vingers gesneden in La Liga. De koploper van de Spaanse competitie kwam in eigen huis niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen Leganes, dat laatste staat.

Sociedad moest het vrijdag doen zonder spelmaker Martin Ødegaard, die door een enkelblessure niet bij de selectie zat. Zonder hem hadden de Basken het een stuk lastiger, al was het wel de betere ploeg tegen Leganes. Het overwicht werd na een uur in de score uitgedrukt, toen Mikel Merino de 1-0 maakte. Genoeg voor de zege was dat niet, aangezien Youssef En-Nesyri een kwartier later de gelijkmaker maakte.

Daar bleef het ook bij, ondanks dat Leganes het duel met tien man eindigde door een late rode kaart voor Kevin Rodrigues. Sociedad had 68 procent balbezit, maar pakte toch de zege niet. Alexander Isak deed alleen het laatste kwartier mee en kon het verschil ook niet maken. Het is voor de Basken de tweede domper op rij in eigen huis na de 1-2 nederlaag tegen Levante. Het staat nog wel bovenaan, met een punt meer dan FC Barcelona en Real Madrid. Die teams hebben wel twee duels minder gespeeld. Laatstgenoemde is in de hoofdstad volgende week de tegenstander van Sociedad.

Voor Leganes is het punt van vanavond een opsteker. De club nam onlangs afscheid van Mauricio Pellegrino, die de ploeg niet aan de praat kreeg. Onder de nieuwe trainer Javier Aguirre uit Mexico is er vanavond dus wel meteen een goed resultaat geboekt.

Maak kans op een shirt gesigneerd door de PSV-selectie!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen