Labyad: "In Nederland wil ik voorlopig niet naar een andere club"

9 november 2019, 08:33

Ook al komt Zakaria Labyad niet aan spelen toe, hij heeft het uitstekend naar zijn zin bij Ajax. Van een andere Nederlandse club wil de 26-jarige aanvaller dan ook niets weten. "Ik wil het liefst de komende vier, vijf jaar voor Ajax uitkomen", aldus Labyad.

De Ajacied liet afgelopen zomer daarom ook de interesse van FC Groningen varen. "In Nederland wil ik voorlopig niet naar een andere club. Ik heb bij PSV en Sporting Lissabon gespeeld, grote clubs, maar Ajax is van een nóg andere categorie", zegt Labyad in De Telegraaf. "Onze situatie is onvergelijkbaar, omdat Hakim (Ziyech, red.) de ster van het elftal is en ik wissel zit, maar ik begrijp hem echt heel goed. Hij ruilt Ajax niet zomaar in. En dat doe ik met alle respect niet voor FC Groningen."

Maak kans op een gesigneerd shirt van Frenkie de Jong!

Dit seizoen speelde Labyad nog geen minuut voor Ajax. Dat vindt hij een teleurstelling, maar het verlies van zijn schoonmoeder leert hem relativeren. Labyad is vooral blij met wat hij wél heeft. "Ik heb een prachtig gezin, mijn familie woont in de buurt en het is genieten dat ik op het veld mag staan, bij de grootste club van Nederland. Normaal train je lekker naar wedstrijden toe. Dat mis ik. Maar ik gebruik de trainingen om er helemaal klaar voor te zijn als mijn kans komt, als ik er moet staan voor mijn ploeggenoten."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen