Bayern deelt Dortmund harde tik uit, Lewandowski schrijft historie

9 november 2019, 20:41

Bayern München heeft zaterdagavond een tik uitgedeeld aan Borussia Dortmund in de strijd om de landstitel. Der Rekordmeister won de Duitse klassieker met 4-0. De meest aandacht ging in de Allianz Arena uit naar Robert Lewandowski, die twee goals voor zijn rekening nam en de eerste speler werd die elf wedstrijden op rij in de Bundesliga heeft gescoord.

De Poolse spits zette na ruim een kwartier de 1-0 op het scorebord. Een voorzet van Benjamin Pavard belandde op het hoofd van Lewandowski, die de bal hard langs Dortmund-doelman Roman Bürki kopte. Het was voor de spits alweer zijn vijftiende Bundesliga-doelpunt van het seizoen. In alle competities scoorde Lewandowski dit seizoen al 23 keer.

Dortmund, dat midweeks in de Champions League door een sterke comeback met 3-2 won van Inter, slaagde er nauwelijks in gevaarlijk te worden. Vlak voor rust dacht Bayern de marge te hebben verdubbeld, maar een doelpunt van Serge Gnabry werd afgekeurd wegens buitenspel. De goal die de buitenspeler direct na de theepauze maakte, telde wel. Nadat Lewandowski over de bal heen maaide, scoorde Gnabry van dichtbij.

Bayern hoefde zich vervolgens niet overmatig in te spannen om de 2-0 voorsprong vast te houden tegen Dortmund, dat te weinig bracht om aanspraak te maken op een punt. In de slotfase kende de thuisploeg geen genade voor de concurrent. Eerst maakte Lewandowski zijn tweede van de avond, vervolgens verschalkte voormalig Bayern-speler Mats Hummels zijn eigen doelman.

De kampioen van Duitsland stijgt door de 4-0 zege naar de derde plaats in de Bundesliga, met slechts één punt achterstand op Borussia Mönchengladbach. Borussia Dortmund is met drie punten achterstand op de koploper de nummer vijf van de Duitse competitie.

Maak kans op een gesigneerd shirt van Frenkie de Jong!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen