Kopzorgen VVV groter na afstraffing tegen Heracles

9 november 2019, 22:38   Bijgewerkt: 9 november 2019, 23:13

De situatie van Robert Maaskant en zijn mannen is weer een flink stuk somberder geworden. Een superieur Heracles Almelo bezorgde VVV-Venlo zaterdag de achtste nederlaag op rij. Alexander Merkel, Silvester van der Water, Cyriel Dessers (twee keer) en Mauro Junior zetten hun ploeg in een ruim uur op een 5-0 voorsprong. Peter van Ooijen kon vanuit de vrije trap iets terugdoen, maar het slotakkoord was voor Dessers, die met een hattrick de stand op 6-1 bepaalde.

Vlak na het eerste fluitsignaal wist Heracles al gevaar te stichten voor het doel van Thorsten Kirschbaum. Mats Knoester kon een doorgeschoten corner met de borst controleren en richting doel schieten, maar zijn poging ging na het toucheren van de paal naast. Dat goede begin konden de Almeloërs doorzetten, want vlak daarna trok Van der Water naar binnen en krulde de bal maar net naast. Met tien minuten op het scorebord kreeg ook Mauro Junior een grote kans. Oog in oog met doelman Kirschbaum schoot hij de bal echter over.

De donderspeech van Robert Maaskant in de rust haalde weinig uit; Heracles ging ook in het tweede bedrijf vrolijk door met scoren. In de 56e minuut wist Dessers een voorzet van Lennart Czyborra met de punt van de schoen in de verre hoek te werken. Tien minuten later lag ook de 4-0 in het netje, nu met Dessers als aangever. Met het hoofd bood hij Mauro Junior een niet te missen kans. Vanaf dat moment liep VVV alleen nog maar achteruit en kreeg het na ruim een uur spelen ook de vijfde tegentreffer om de oren. Na dramatisch verdedigen van Steffen Schäfer danste Dessers nog maar eens door de verdediging en kon hij nadat hij de keeper voorbij was scoren.

De ploeg uit Venlo maakte nog wel een eretreffer. Peter van Ooijen krulde een vrije trap van flinke afstand in de kruising. Vlak voor tijd wist Dessers met zijn derde doelpunt de 6-1 binnen te schieten. Een prachtige actie van Van der Water schonk Dessers de kans om vanuit de draai te scoren. Heracles stijgt daarmee (tijdelijk) naar de zesde plek. Voor VVV zijn de problemen alleen maar groter geworden, evenals de druk op trainer Maaskant. Volgende week krijgen de club uit Venlo kans op revanche tegen FC Twente.

Opstellingen en beoordelingen*

Heracles Almelo: Jannes Blaswich 6,5, Navajo Bakboord 6, Robin Pröpper 7,5 (Dario van den Buijs -), Mats Knoester 6, Lennart Czyborra 7,5, Alexander Merkel 6,5, Mauro Júnior 6,5 (Teun Bijleveld -), Orestis Kiomourtzoglou 6 (Sebastian Jakubiak 5,5), Silvester van der Water 8, Cyriel Dessers 8, Dabney dos Santos 6.

VVV-Venlo: Thorsten Kirschbaum 7, Roel Janssen 3,5, Nils Röseler 4 (Damian van Bruggen 6), Steffen Schäfer 3,5, Tobias Pachonik 5, Richard Neudecker 5, Danny Post 6, Peter van Ooijen 6, John Yeboah 4 (Tristan Dekker 5,5), Elia Soriano 6,5 (Jonathan Opoku 6), Haji Wright 5.

Man of the match: Cyriel Dessers

*Spelers moeten tenminste 20 minuten meespelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

Maak kans op een gesigneerd shirt van Frenkie de Jong!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen