Labyad krijgt uitgerekend tegen Utrecht eerste minuten bij Ajax

10 november 2019 – Er prijkt een opvallende naam in de basisopstelling van Ajax voor de wedstrijd tegen FC Utrecht van zondag. Zakaria Labyad speelde dit seizoen nog geen minuut, maar start wel in de basis tegen zijn oude werkgever. Het is zijn eerste basisplaats sinds 13 maart.

Labyad krijgt uitgerekend tegen Utrecht eerste minuten bij Ajax

Labyad is de vervanger van David Neres, die door een blessure dit kalenderjaar niet meer in actie komt. De 26-jarige aanvaller kreeg dit seizoen nog niet de kans, maar mag het zondag dus wel laten zien. Tegenover De Telegraaf sprak Labyad zaterdag nog over zijn teleurstellende rol bij Ajax. "Ik heb een prachtig gezin, mijn familie woont in de buurt en het is genieten dat ik op het veld mag staan, bij de grootste club van Nederland. Normaal train je lekker naar wedstrijden toe. Dat mis ik. Maar ik gebruik de trainingen om er helemaal klaar voor te zijn als mijn kans komt, als ik er moet staan voor mijn ploeggenoten."

Bij Ajax staat ook Noussair Mazraoui weer in de basis. Hij krijgt net als tegen Chelsea de voorkeur boven Sergino Dest. De wedstrijd begint om 12.15 uur.

Opstellingen
Ajax; Mazraoui, Veltman, Blind, Tagliafico; Van de Beek, Martínez; Labyad, Ziyech, Promes; Tadic.
FC Utrecht: Paes; Klaiber, Janssen, Hoogma, Van der Maarel; Van Overeem, Maher, Gustafson, Ramselaar; Van de Streek, Kerk.

Maak kans op een gesigneerd shirt van Frenkie de Jong!

gerelateerd