Ten Hag lovend over Ajax en Labyad: "Ik heb genoten"

10 november 2019 – Ajax tegen FC Utrecht is vaak een pikant potje, maar dat was zondag niet het geval. De Amsterdammers waren veel te sterk voor de subtopper en wonnen met 4-0. Erik ten Hag kan niets anders dan tevreden zijn.

Ten Hag lovend over Ajax en Labyad: "Ik heb genoten"

"Ik heb genoten van mijn ploeg en ik denk dat de fans ook genoten hebben", zegt hij tegen FOX Sports. "Ik heb fantastisch voetbal gezien in de eerste helft. We deden heel veel dingen goed. De druk die we uitvoeren, het spel aan de bal en de goals die we maakten. Heel veel facetten waren gewoon uitstekend verzorgd vandaag."

Door de absentie van de geblesseerde David Neres kreeg Zakaria Labyad de kans in de basis. "Ik vind dat hij het heel erg goed heeft gedaan. Ik ben heel tevreden met hoe hij zijn rol heeft ingevuld. In de pressing speelt hij een belangrijke rol en dat deed hij samen met het team uitstekend. Ook aan de bal was hij goed. Zakaria heeft een teken van leven gegeven en nu moet hij verder. Het is goed voor het team."

"Duidelijk was ook te zien dat de ploeggenoten van Labyad het hem gunde dat hij goed speelde. "Dat is zo mooi aan dit team, het is een goed collectief. De spelers zijn kritisch op elkaar, maar ze hebben plezier met elkaar. Dat is mooi om te zien", vindt Ten Hag. "We moeten resultaten halen, maar ook plezier maken."

Maak kans op een gesigneerd shirt van Frenkie de Jong!

gerelateerd