United verslaat Brighton mede door eigen goal Pröpper

10 november 2019, 16:58

Manchester United heeft zondagmiddag een uiterst belangrijke overwinning geboekt in eigen huis op Brighton & Hove Albion. De formatie van Ole Gunnar Solskjaer werd daarbij geholpen door een eigen doelpunt van Davy Pröpper. Door de cruciale zege keren The Red Devils in elk geval voor even weer terug in het linkerrijtje.

Bij een nederlaag was het linkerrijtje namelijk uit zicht geraakt voor United, dat al na zeventien minuten op voorsprong kwam dankzij Andreas Pereira. De bal werd van richting veranderd en vloog zodoende achter keeper Mathew Ryan. Twee minuten later werd de bal opnieuw van richting veranderd en ditmaal via de onfortuinlijke Pröpper.

De Nedelandse middenvelder kreeg de bal via Scott McTominay tegen zich aan en die bal ging uiteindelijk over de doellijn: 2-0. Sowieso was het een ongelukkige middag voor Pröpper, die later in het duel een pijnlijke panna kreeg van Marcus Rashford.

Gesteund door de royale voorsprong had United wel een beetje het overwicht in het duel, zonder heel groots te spelen. Lewis Dunk bracht na ruim een uur voetballen nog wel de spanning terug, maar twee minuten later vergrootte Rasford op aangeven van Anthony Martial opnieuw de score, waarna het duel was beslist. Door de zege gaat United over Brighton heen naar het linkerrijtje van de Premier League.