Van Bommel kan en wil het tij keren: "Honderd procent"

10 november 2019, 17:11

Het is PSV niet gelukt om de slechte serie een halt toe te roepen. Ook tegen Willem II ging het zondag niet goed en werd er met 2-1 verloren. Trainer Mark van Bommel is met zijn ploeg nu zes duels op rij zonder overwinning, maar is nog steeds strijdbaar.

"Ik ben zwaar teleurgesteld", was de eerste reactie van de trainer bij FOX Sports. "Ik moet zeggen: het elftal doet er alles aan. We krijgen kansen en schieten op de lat en moeten een penalty krijgen. We hebben er vandaag alles aan gedaan. Het zit in deze fase absoluut niet mee. Na de 1-0 kwamen we terug in de wedstrijd, maar de goal valt niet. We voetballen aardig, maar het zit niet mee. Als je je twee beste spelers mist… Haal Neymar en Mbappe weg bij PSG of haal Suarez en Messi weg bij Barcelona en het is verklaarbaar", doelt hij op de afwezigheid van Donyell Malen en Steven Bergwijn.

Van Bommel heeft nog het vertrouwen dat hij het om kan keren. "Honderd procent. Als ik dat niet zou hebben, dan zou ik zelf stoppen. Het is verklaarbaar, want het vertrouwen valt weg. Het zijn kleine dingen die niet goed gaan. Het zit allemaal tegen. Het is gewoon slecht dat je verliest bij Willem II, maar Donyell en Steven zijn uitermate goede spelers. Alleen al door hun aanwezigheid gaat het team beter spelen. Het is logisch dat het elftal moeite heeft om goed te spelen."

Zoet

Uiteraard ging het ook over de situatie van de gepasseerde Jeroen Zoet. Hij zat in de tweede helft in de spelersbus. "Jeroen was zwaar teleurgesteld toen hij hoorde dat hij niet ging spelen. Ik vond het niet verstandig dat hij op de bank ging zitten. Als we een goal tegen krijgen, zou hij meteen in beeld gebracht worden. Daar wilde ik hem voor beschermen. Dat hij in de bus ging zitten, snap ik volledig. Wat moet hij hier doen?"

Maak kans op een gesigneerd shirt van Frenkie de Jong!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen