Advocaat na moeizame zege: "Ik moet de complimenten geven"

10 november 2019, 19:16   Bijgewerkt: 10 november 2019, 19:40

Feyenoord won zondagmiddag met hangen en wurgen met 3-2 van RKC Waalwijk, nadat zij al na twintig op een 0-2 achterstand stonden. Trainer Dick Advocaat kijkt ondanks de dramatische start terug op een goede wedstrijden van zijn ploeg en deelde na afloop complimenten uit.

"Ik moet complimenten aan de groep geven", zei hij tegenover FOX Sports. "Na de achterstand hebben we uitstekend gespeeld en constant druk uitgevoerd op onze tegenstander. We bleven aan het einde zoeken naar de goal en die verdienden we ook. Ik voelde met het elftal mee, als je van een 0-2 achterstand nog terugkomt ben je heel blij. We komen als Feyenoord zijnde van heel ver dus dan is dit lekker."

Feyenoord begon uiterst zwak aan de wedstrijd en met name de defensie schutterde, zag ook Advocaat. "Ik moet zeggen dat de goals er wel makkelijk ingingen, dat kan niet op dit niveau. We moeten ook veel meer goals maken. We hadden vandaag zoveel kansen, dan moet je het al eerder beslissen. Ik vond dat we goed speelden en als we dit vandaag kunnen, moeten we dit ook tegen andere ploegen laten zien", sprak de ervaren oefenmeester.

Uitgerekend Marcos Senesi was de man die de winnende treffer maakte. De Argentijn kreeg de afgelopen weken de nodige kritiek te verwerken, omdat hij defensief niet altijd zo even stabiel oogde. "Hij speelde echt geweldig. Zowel verdedigend als aanvallend speelde hij zoals het hoort. Ik ben heel blij voor hem", besluit de 72-jarige trainer.

Maak kans op een gesigneerd shirt van Frenkie de Jong!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen