Liverpool deelt keiharde tik uit aan City in Engelse titelstrijd

10 november 2019, 19:30

Liverpool heeft Manchester City een keiharde dreun uitgedeeld in de titelstrijd in de Premier League. De ploeg van Jürgen Klopp was zondagavond in eigen huis extreem effectief en had ook met de scheidsrechterlijke beslissingen het geluk van misschien wel een kampioen. De voorsprong op nummer twee Leicester City en Chelsea is liefst acht punten, terwijl City blijft hangen op plek vier in de Premier League.

Het was een wedstrijd van uitersten. Liverpool begon ijzersterk aan het duel, maar had ook zomaar op achterstand kunnen staan na enkele minuten. Trent Alexander-Arnold maakte namelijk hands in het eigen zestien metergebied en in de counter schoot Fabinho de openingstreffer op heerlijke wijze tegen de touwen: 0-1. Ook na het bekijken van de beelden vond de arbiter het echter geen hands, waardoor Liverpool's treffer bleef staan en City geen strafschop kreeg.

Ongetwijfeld iets dat ter sprake gaat komen na het duel, want tien minuten voor het einde van de wedstrijd schreeuwde heel Manchester opnieuw om een penalty. Wederom na een handsbal van Alexander-Arnold, die z'n hand langs het lichaam hield, maar Raheem Sterling de bal er wel tegenaan zag schieten. Opnieuw besloot Michael Oliver de bal niet op de stip te liggen, tot enorme woede van Pep Guardiola.

Aan de andere kant toonde Liverpool zich extreem doeltreffend. Sadio Mané werkte snel na de pauze met enig fortuin de derde goal van de thuisploeg binnen, dat daarmee aan dreun uitdeelde aan The Citizens, die in de slotfase nog wel tot een offensief kwam. Bernardo Silva schoot een afslagen bal met veel gevoel via de binnenkant van de paal binnen (3-1), maar verder dan dat kwam Manchester City dus niet.

Mede door de niet gegeven strafschop werd het niet spannend meer in de absolute slotfase en klonk het You'll Never Walk Alone prachtig op Anfield, waar men mag dromen over de Engelse titel. Maar na vorig seizoen zal Klopp beseffen dat hij zijn collega Guardiola – die na het duel ziedend was op de arbitrage – nooit te vroeg mag uitsluiten. Maar een keiharde tik is er in elk geval wel uitgedeeld.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen