PEC-trainer Stegeman vreest niet voor baan ondanks verlies

10 november 2019, 22:13

PEC Zwolle-trainer John Stegeman is niet bang om ontslagen te worden. Hoewel de prestaties zeer tegenvallen dit seizoen en ook het duel met FC Twente onvoldoende was, vreest hij zijn congé (nog) niet. "Ik praat veel met de directie. Dan voel ik de steun ook", aldus de coach, die met zijn ploeg is afgezakt naar de zestiende plaats. 

Eerder was hij al in opspraak na het drank-incident, nu begint hij onder druk te komen vanwege de voortdurende tegenvallende sportieve resultaten. "Nee, ik vrees niet voor mijn baan", zei hij desodanks tegenover De Stentor. "Mij ontslaan zou ik ook opportunistisch vinden. Als ik het niet aan de praat kan krijgen, oké, maar dan kun je niet zo voetballen zoals wij in de tweede helft vandaag hebben gedaan."

In de eerste helft was het kalf echter al verdronken voor PEC Zwolle, dat heel zwak speelde en achter kwam tegen FC Twente. Stegeman: "We moeten positief blijven. Ik heb het er ook even moeilijk mee nu. Ploegen kruipen natuurlijk weg boven ons. We kunnen zielig gaan doen. Maar we spelen wedstrijden die we niet hoeven te verliezen. Als we de fouten eruit krijgen, gaan de resultaten komen. Dan gaan wij met PEC eindigen op een plek waar hij horen te staan."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen