Oranje onder 17 overtuigend door naar halve finale

10 november 2019, 22:29   Bijgewerkt: 11 november 2019, 11:19

Oranje onder 17 heeft zich zondagavond ten koste van Paraguay geplaatst voor de halve finale van het wereldkampioenschap in Brazilië door met 4-1 te winnen. In de eerste helft kwam het op voorsprong door treffers van Ki-Jana Hoever en topscoorder Sontje Hansen. De Paraguayanen kwamen nog wel dichterbij, maar een treffer van Jayden Braaf zorgde tien minuten voor tijd voor de beslissing.

Nederland ging in de poulefase door als beste nummer drie na een 4-0 overwinning op de Verenigde Staten, nadat het daarvoor had verloren tegen Japan en Senegal. Vanaf de wedstrijd tegen de VS kreeg de formatie van Peter van der Veen de smaak te pakken. Nigeria werd met 3-1 opzij gezet en ook tegen Paraguay maakte de ploeg een prima indruk.

In de eerste helft kwam het op voorsprong door een goal van Liverpool-talent Ki-Jana Hoever, waarna Sontje Hansen met een schitterende lob de score nog voor rust verdubbelde. Dit betekende voor Hansen (foto op archiefbeeld) alweer zijn zesde doelpunt van dit toernooi. Net voor rust maakte Paraguay nog wel de aansluitingstreffer waardoor het nog lang niet gespeeld was.

Een klein kwartier voor tijd viel de definitieve beslissing doordat Jayden Braaf de 3-1 liet aantekenen. Het slotakkoord was voor Ajacied Naci Ünüvar, de technische vleugelaanvaller bepaalde de eindstand vijf minuten voor tijd op 4-1. Nederland gaat door deze overwinning door naar de halve finale en speelt daarin tegen Mexico of Zuid-Korea. De halve finales worden aanstaande donderdag en vrijdag gespeeld.