Juventus verslaat Milan na veelbesproken Ronaldo-wissel

10 november 2019, 22:40

Juventus heeft opnieuw de koppositie in de Serie A overgenomen van Internazionale. Net als zo vaak dit seizoen ging het zondagavond uiterst moeizaam bij de ploeg van Maurizio Sarri, maar uitgerekend invaller Paulo Dybala maakte het winnende doelpunt: 1-0. Hij kwam na een klein uur Cristiano Ronaldo vervangen, die om sportieve redenen werd gewisseld.

Zonder twijfel wordt de wissel van Sarri het meestbesproken moment van de komende voetbalweek in Turijn en omstreken. De Portugees ging na 55 minuten naar de kant en niet omdat hij geblesseerd was, maar hij was simpelweg niet goed genoeg zondagavond. De Portugees leed een hoop balverlies en was ongelukkig in zijn acties en dat was voor Sarri het moment om hem voor de tweede keer in één week te wisselen.

Lees ook: Ronaldo boos naar de kant: "Bang dat hij zichzelf zou blesseren"

Ronaldo was overigens niet de enige matige speler bij Juventus, dat het in eigen huis bijzonder moeilijk had met het noodlijdende AC Milan. Blaise Matuidi (over) en Gonzalo Higuaín (redding) kregen wel enkele kansjes in de ploeg waar Matthijs de Ligt weer fit genoeg was om negentig minuten mee te spelen, maar de bezoekers uit Milaan waren zeker niet minder dan de regerend kampioen van de Serie A.

Hoewel Juventus ook dit seizoen vrijwel het hele jaar bovenaan staat, overtuigen ze maar amper in competitieduels. De laatste vijf duels die werden gewonnen, waren allemaal met één goal verschil. Dit seizoen werd alleen van SPAL 1907 met twee goals verschil gewonnen, de rest was allemaal uiterst minimaal. 

Dat minimalisme werd de Oude Dame tegen Milan nog bijna fataal zondagavond, want Hakan Calhanoglu was met twee schoten nog dichtbij de gelijkmaker in de absolute slotfase, maar die viel door goed optreden van Wojciech Szczesny niet meer. Daardoor neemt Juventus weer de koppositie over van Internazionale, maar door de wissel van Cristiano Ronaldo krijgt het duel ongetwijfeld nog een staartje. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen