Oranje onder 17: Mexico laatste horde op weg naar WK-finale

11 november 2019, 08:43

Oranje onder 17 gaat in de halve finale van het WK spelen tegen Mexico. De aanstaande tegenstander van Nederland won in de kwartfinale van Zuid-Korea (0-1). Invaller Ali Avila kroonde zich met een laat doelpunt tot matchwinner.

De halve finale tussen Nederland en Mexico wordt donderdag (20.30 uur) gespeeld. De winnaar speelt zondag de finale, de verliezer wacht diezelfde dag een duel om de derde plaats. In een eventuele finale neemt Oranje het op tegen de winnaar van Spanje - Frankrijk of de winnaar van Italië - Brazilië. Die vier landen spelen vandaag (maandag) hun kwartfinales.

Lees ook: Oranje onder 17 overtuigend door naar halve finale

Nederland ontdeed zich zondag zonder problemen van Paraguay (4-1). Die score had hoger kunnen uitvallen, maar in de slotfase sprong de ploeg van Peter van der Veen (foto) slecht om met de kansen. "Als het heel goed gaat bij ons, krijg je dit soort dingen en worden we te laconiek", zegt aanvoerder Kenneth Taylor tegen Voetbal International. "Dan moeten we misschien zakelijker blijven. Maar dat maakt ons ook wel weer sterk, dat we elkaar heel veel gunnen. We zijn nu blij, maar we zijn nog niet waar we willen staan, dus we juichen nog niet."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen