Bizot alsnog bij de Oranje, Vermeer haakt af met blessure

11 november 2019, 10:09   Bijgewerkt: 11 november 2019, 11:31

AZ-keeper Marco Bizot is alsnog toegevoegd aan de selectie van het Nederlands elftal. De doelman profiteert van het afzeggen van Feyenoorder Kenneth Vermeer, die zondag tegen RKC Waalwijk een blessure opliep en zich daarom heeft afgemeld bij bondscoach Ronald Koeman. Jasper Cillessen en Jeroen Zoet zijn de andere doelverdedigers in de selectie van Oranje.

Dat laat de KNVB weten. Er was veel kritiek op het feit dat Bizot niet was opgeroepen, aangezien hij een ijzersterk seizoen doormaakt en met negen clean sheets uit dertien duels by far het vaakst de nul hield in de Eredivisie. Ook in de Europa League hielden de Alkmaarders al vaak de rijen gesloten, toch werd Bizot – zoals tot dusver altijd het geval was als alle keepers van de voorselectie fit waren – gepasseerd door Koeman.

De keeper van AZ kwam nog nooit in actie namens het Nederlands elftal, wel zat hij meermaals bij de selectie. Hij profiteerde bijvoorbeeld al een paar keer van blessures bij Jeroen Zoet, die momenteel in een mindere periode doormaakt en op de bank belandde bij PSV. Bizot kreeg daarentegen juist een hart onder de riem van zijn eigen fans: zij kozen hem tegen FC Emmen als Man-of-the-Match omdat hij niet werd opgeroepen voor Oranje. Dat is hij met terugwerkende kracht dus alsnog.

Na het duel met FC Emmen werd Bizot bij FOX Sports al gevraagd naar de situatie rondom Oranje, waarin hij aangaf nog altijd te hopen op een oproep. "Ik wil mezelf ontwikkelen, wat anderen doen, moeten ze zelf weten", zei Bizot. "Ik doe mijn best, meer kan ik niet doen. Het zou fantastisch zijn om er weer bij te zetten, daar droomt iedereen van en als het zo is, dan sta ik klaar."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen