Van den Berg hoopt ooit nog eens namens Leeuwinnen te spelen

11 november 2019 – Mandy van den Berg was in 2017 nog aanvoerster van de Oranje Leeuwinnen, maar besloot na onvrede met bondscoach Sarina Wiegman om zich niet meer beschikbaar te stellen voor dat team. Hoewel ze terugkwam op haar keuze, is ze niet meer in beeld bij Nederland. Toch blijft ze hopen op een rentree.

Van den Berg hoopt ooit nog eens namens Leeuwinnen te spelen

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

"Oranje was en is mijn allergrootste passie", vertelt Van den Berg, die op het gouden EK in 2017 werd gepasseerd. Ze maakte er geen rel van en schikte zich in haar rol, maar verdriet was er wel en daarom besloot ze na negentig interlands om na het toernooi tijdelijk te stoppen bij Oranje, waar ze later weer aangaf graag terug te willen keren. Dat gebeurde nog niet. "Ik zie het onder Sarina Wiegman niet snel gebeuren. Dat heeft ze ook aangegeven."

De bondscoach vindt dat Van den Berg te veel beperkingen heeft. "Ze vindt me niet snel genoeg om de ruimte in de rug te kunnen bespelen. En mijn lengte", legt de verdedigster uit, die ondanks haar pas 29-jarige leeftijd dus voorlopig niet meer op een rentree bij Oranje hoeft te rekenen.

Lees ook: Van den Berg wil dolgraag terugkeren bij Oranje voor het WK

Verhoogde odds bij Jacks.nl: 22.23x je inzet als jouw team kampioen wordt!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Eredivisie

gerelateerd