Mancini wil Balotelli niet oproepen als statement tegen racisme

11 november 2019, 19:57

Om sportieve redenen maakt Mario Balotelli deze interlandperiode geen deel uit van de Italiaanse selectie voor de EK-kwalificatiewedstrijden tegen Bosnië-Herzegovina en Armenië. De 29-jarige spits van Brescia werd onlangs tegen Hellas Verona slachtoffer van racisme, waarna de voorzitter van de Italiaanse voetbalbond aangaf dat hij het een fantastische boodschap zou vinden als Roberto Mancini hem als tegenreactie zou selecteren. De bondscoach voelt daar echter niets voor.

Mancini werd maandag op de persconferentie gevraagd naar het idee van de bondsvoorzitter. "Balotelli is een speler die ik veel goeds wens. Hij is op een leeftijd waarop hij nog veel kan brengen. Ik zou hem graag oproepen, maar alleen als hij belangrijk voor ons kan zijn. Hij moet zich nog verbeteren. Als hij het om tactische redenen verdient, roep ik hem graag op", aldus de bondscoach.

Balotelli speelde vorig jaar zijn eerste interlands sinds het WK in 2014. Na het duel met Polen (1-1) werd de spits echter niet meer opgeroepen. De Italiaan maakte deze zomer de overstap naar Brescia na een Frans avontuur bij OGC Nice en Olympique Marseille. In zeven wedstrijden wist hij twee keer het net te vinden voor zijn nieuwe club.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen