Leerdam scoort en wint MLS-titel: "Doe net alsof ik dronken ben"

11 november 2019, 22:27

Kelvin Leerdam won zondag met Seattle Sounders de MLS-titel. De 29-jarige vleugelverdediger eiste een hoofdrol op door na een uur de openingstreffer voor zijn rekening te nemen. Seattle Sounders won uiteindelijk met 3-1 van Toronto FC en legde daarmee beslag op de Amerikaanse titel.

Met enig geluk schoot Leerdam de 1-0 tegen de touwen. Via een speler van Toronto vloog de bal in het doel. "Natuurlijk tel ik die goal als een doelpunt van mij", lacht hij in gesprek met De Telegraaf. "De bal ging in eerste instantie richting doel, het was ook gewoon een schot. Daarom staat-ie op mijn naam. Het was de derde finale van Seattle Sounders in de laatste vier jaar, maar pas het eerste doelpunt in de reguliere speeltijd. Daar ben ik vaak mee gefeliciteerd. Ik ga wel de geschiedenisboeken in dus."

Seattle Sounders werd zondag voor de tweede keer in de clubhistorie landskampioen. "Dit is wat de club wilde. Kampioen worden, en dan ook nog in eigen stadion. De mensen waren zó blij", zegt de trotse oud-speler van onder meer Feyenoord. "De hele stad stond achter ons. Er ging genoeg alcohol in. Ik drink zelf niet veel, maar ik doe gewoon net alsof ik dronken ben. Het enige nadeel van de dit jaar geïntroduceerde kalender is dat negen basisspelers van ons al vrij snel naar de wedstrijd naar alle uithoeken van de wereld vlogen voor interlands. Jammer, want ik begreep dat we later in de week ook een soort huldiging in de stad hebben. Neemt niet weg dat dit een superprestatie is."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen