Oranjevrouwen: Van der Most krijgt voorkeur boven Van Lunteren

12 november 2019, 19:14

Liza van der Most is de verrassing in de basiself van de Oranjevrouwen voor het EK-kwalificatieduel met Slovenië. De rechtsback van Ajax krijgt dinsdagavond in het Gelredome de voorkeur boven clubgenoot Desiree van Lunteren. Daarnaast behoudt Anouk Nouwen haar basisplaats.

Van der Most speelde tot dusver veertien interlands voor Oranje. Ze maakte afgelopen zomer ook deel uit van de WK-selectie, maar in Frankrijk maakte de Ajacied geen minuten. Normaliter moet Van der Most haar collega Van Lunteren voor zich dulden. Voor het laatste duel in 2019 van de Oranjevrouwen zijn de rollen omgedraaid.

Nouwen vormde vrijdag tegen Turkije de surprise in de opstelling van Nederland. De verdedigster van PSV krijgt ook tegen Slovenië het vertrouwen van Sarina Wiegman. Net als vier dagen geleden vormt Nouwen het centrale duo met Dominique Bloodworth. Het middenveld kent met Jackie Groenen, Sherida Spitse en Daniëlle van de Donk de bekende namen. Voor Spitse is het haar 175ste interland. Ook rechtsbuiten Shanice van de Sanden bereikt een mijlpaal: zijn speelt haar 75ste interland.

Opstellingen

Nederland: Van Veenendaal; Van der Most, Nouwen, Bloodworth, Van Dongen; Groenen, Spitse, Van de Donk; Van de Sanden, Miedema, Roord

Slovenië: Mersnik; Erman, Rozmaric, Agrez, Erzen; Conc, Korosec; Kolbl, Begic, Zver; Prasnikar

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen