'Dembélé zet definitief punt achter interlandloopbaan bij België'

13 november 2019, 12:29

Moussa Dembélé is definitief gestopt als international van België. De 32-jarige middenvelder die momenteel onder contract staat bij het Chinese Guangzhou R&F zat al sinds september 2018 niet meer bij de nationale ploeg en heeft nu officieel een punt achter zijn interlandloopbaan, gezet volgens verschillende Belgische media.

Dembélé (op archiefbeeld) maakte in 2006 zijn debuut voor de Rode Duivels. Hij stond toen onder contract bij Willem II, waarna hij later de overstap naar AZ zou maken. De Belg kwam uiteindelijk tot 82 interlands en scoorde daarin vijf keer. Het Nations League-duel tegen IJsland was zijn laatste kuntstukje voor de ploeg van Roberto Martinez.

Dembélé kwam op drie eindtoernooien in actie, waarvan het WK van vorige zomer het meest succesvol was. De Belgen reikten toen tot de halve finale waar zij toen werden uitgeschakeld door de latere winnaar Frankrijk. Om de plek om de bronzen medaille won de ploeg van Engeland. Dembele is na Marouane Fellaini al de tweede speler uit de WK-selectie van 2018 die een punt achter zijn interlandloopbaan zet.

Lees ookFellaini (31) zet een punt achter zijn interlandloopbaan

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen