Genietende Stengs: "Dit is een logische stap na Jong Oranje"

13 november 2019, 13:47   Bijgewerkt: 13 november 2019, 13:53

Het duurde een tijdje voordat Calvin Stengs werd opgeroepen door bondscoach Ronald Koeman, maar nu hij erbij zit en in uitstekende vorm is, droomt hij inmiddels van een plek bij de EK-selectie, mocht Oranje zich weten te plaatsen voor het eindtoernooi. De twintigjarige vleugelaanvaller ziet de uitverkiezing voor het Nederlands elftal als 'een logische stap na Jong Oranje'.

"Vroeger heb ik wel eens getwijfeld of ik het wel zou halen. Ik moest altijd opboksen tegen jongens die een hogere biologische leeftijd hadden", zegt hij in gesprek met NOS. "Als je een jaar extra blijft zitten in de onder 16 ga je wel denken dat het minder gaat. Maar uiteindelijk is het allemaal ten goede van mij gekomen. AZ heeft me hierin heel goed geholpen."

Voor Stengs is het dus de eerste keer dat hij bij het Nederlands elftal van Ronald Koeman zit, waar hij hiervoor voor Jong Oranje uitkwam. "Het is denk ik een logische stap na Jong Oranje. Ik ben hartstikke blij dat ik hier mag zijn." Stengs moet nog wennen om in de 'wij-vorm' te praten nu hij daadwerkelijk zelf onderdeel is van het grote Oranje, iets waar hij altijd van droomde. "Het klinkt een beetje gek om te zeggen, maar wij moeten ons gewoon plaatsen voor het EK. Dat is het doel en daarom zijn we hier. Dromen van een plek bij de EK-selectie kan, maar ik zit er nu nog maar voor het eerst bij."

Over zijn eigen rol hierin blijft het talent van AZ nog bescheiden. "Ik wil gewoon mijn steentje bijdragen en ik ga gewoon mijn best op training doen. We zien wel wat daar dan uitkomt. Ik ben nu hier en ik geniet, dus mijn glimlach gaat voorlopig nog niet weg", besluit hij tevreden.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen