Olympique Marseille komt met verbetervoorstellen VAR

13 november 2019, 16:14

Olympique Marseille profiteerde afgelopen zondag tegen Olympique Lyon van een discutabele beslissing van de VAR, maar is desalniettemin niet helemaal tevreden over de video-arbitrage in de Franse competitie. In een open brief, woensdag gepubliceerd via de officiële kanalen, doet l'OM enkele suggesties om de VAR te verbeteren. Daarbij baseert de Franse club zich op wat in het rugby en de NBA al realiteit is.

Eén van de verbetervoorstellen is het geven van microfoons aan scheidsrechters, zodat de televisiekijker de gesprekken tussen de arbiter en spelers kan volgen. Ook zou op deze manier de communicatie tussen de scheidsrechter en VAR - met enige vertraging - kunnen worden gedeeld.

Olympique Marseille maakt zich ook sterk voor het tonen van slow-motion replays in het stadion, zodat de toeschouwer de beelden te zien krijgt waar de VAR zijn beslissingen op baseert. Ten slotte ziet dat de Franse club ook voordelen in een geschreven rapport over de goede én verkeerde arbitrale beslissingen na iedere speelronde.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen