Van Marwijk loopt met VAE in Vietnam wederom averij op

14 november 2019, 16:00

Bert van Marwijk heeft donderdag met de Verenigde Arabische Emiraten de tweede nederlaag in de Aziatische WK-kwalificatiereeks geleden. In en tegen Vietnam ging de ploeg van de Nederlandse bondscoach met 1-0 onderuit. Door de nederlaag blijft VAE steken op de derde plaats in Groep G.

In Vietnam maakte Tien Linh Nguyen vlak voor rust het enige doelpunt van de wedstrijd. Hij maakte de 1-0 een paar minuten nadat Ahmed Khalil van de Emiraten met een directe rode kaart van het veld was gestuurd. Bij Vietnam deed Doan Van Hau, die door sc Heerenveen wordt gehuurd van Hanoi FC, de hele wedstrijd mee.

De tweede nederlaag op rij is slecht nieuws voor de WK-kansen van het VAE van Van Marwijk, dat nu één punt achterstand heeft op nummer twee Thailand en vier punten op Vietnam. De Aziatische kwalificatie bevindt zich op dit moment in de tweede van de vier rondes. De groepswinnaars en de vier beste nummers twee van de acht poules plaatsen zich voor de derde kwalificatieronde.

VAE heeft nog vier wedstrijden om minstens één plek te stijgen in Groep G.  In maart speelt het team van Van Marwijk tegen Maleisië de volgende kwalificatiewedstrijd.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!