Turkije plaatst zich voor EK en heeft goed nieuws voor Frankrijk

14 november 2019, 20:02

Turkije heeft zich donderdagavond geplaatst voor het EK van volgend jaar door voor eigen publiek met 0-0 gelijk te spelen tegen IJsland. De Turken zijn door de bloedeloze remise zeker van een plek bij de eerste twee in Groep H. Het gelijkspel in Istanboel is ook goed nieuws voor wereldkampioen Frankrijk, dat zonder in actie te komen nu eveneens zeker is van deelname aan de eindronde.

Om nog kans te maken op EK-kwalificatie volstond voor IJsland alleen de winst in Istanboel. De eilandbewoners hadden voorafgaand aan de een na laatste kwalificatiewedstrijd een achterstand van vier punten op zowel Turkije als Frankrijk. De Turken wisten dat een gelijkspel een uitstekend resultaat zou zijn, al zou een overwinning de groepswinst binnen handbereik zijn.

Gescoord werd er donderdag niet in Istanboel, waardoor zowel de Turken als Fransen hun EK-tickets kunnen boeken. Frankrijk speelt later op de avond tegen Moldavië en verovert bij een zege de koppositie in Groep H. IJsland eindigt hoogstens als derde, maar hoeft EK-deelname nog niet helemaal uit het hoofd te zetten. Via de play-offs van de Nations League kan de kwartfinalist van 2016 zich alsnog plaatsen voor de eindronde.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen