Groepswinst lonkt voor Frankrijk na moeizame zege

14 november 2019, 22:57   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Frankrijk wist donderdagavond vlak voor de aftrap van het duel met Moldavië dat EK-deelname was veiliggesteld. Door het gelijkspel tussen Turkije en IJsland (0-0) kon de Fransen een plek bij de eerste twee in Groep H niet meer ontgaan. Het goede nieuws uit Istanboel was voor het team van bondscoach Didier Deschamps blijkbaar geen stimulans om het publiek te maken. Moldavië werd met slechts 2-1 verslagen, waardoor de Fransen wel de koppositie van de Turken hebben overgenomen. 

De overwinning in het Stade de France kwam moeizaam tot stand. Moldavië, met Fortuna Sittard-doelman Alexei Koselev op doel, nam na negen minuten verrassend de leiding. Vadim Rata opende de score door te profiteren van geblunder van Clément Lenglet, die er tot twee keer toe niet in slaagde zijn eigen doelman te bereiken. Tien minuten voor rust kwam Frankrijk op gelijke hoogte door een rake kopbal van Raphaël Varane.

Het lukte de Fransen vervolgens niet om door te drukken, waardoor Moldavië lang mocht hopen op een grote stunt tegen de regerend wereldkampioen. Het lukte de Moldaviërs echter niet om de 1-1 vast te houden. Tien minuten voor tijd kreeg Frankrijk een penalty na een overtreding van Lucas Digne. Die werd vervolgens benut door Olivier Giroud.

Door de zege gaat Frankrijk met twee punten voorsprong op Turkije aan kop in Groep H. Winnen de Fransen zondag in Albanië hun laatste kwalificatiewedstrijd, dan is de groepswinst binnen.

Overige uitslag:

Albanië - Andorra 2-2

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen