Van de Looi ziet langzaam het sentiment keren bij Jong Oranje

14 november 2019, 23:48

Jong Oranje won donderdag tegen Gibraltar (0-6) ook de vierde wedstrijd in de EK-kwalificatie. De beloften zetten daarmee een volgende stap richting de eerste eindronde sinds 2013. Het sentiment rond Jong Oranje is gekeerd, merkt ook Erwin van de Looi.

Het keren van het sentiment was één van doelen van de bondscoach, die in mei 2018 werd aangesteld. Jong Oranje wist zich vorig jaar niet te plaatsen voor het EK, maar in de nieuwe kwalificatiereeks verloopt het crescendo. "We scoren veel, vallen aan, proberen te laten zien dat we professioneel bezig zijn, maar zijn ook een team dat veel plezier uitstraalt. Als je dat combineert met winnen, dan gaan de verwachtingen ook omhoog, maar daar is niks mee", aldus de bondscoach voor de camera van FOX Sports.

Tegen Gibraltar boekte Jong Oranje een plichtmatige, maar belangrijke zege. "Het was niet altijd wat ik voor ogen had, maar bij vlagen wel. Het eerste kwartier na rust vond ik het heel matig, daarna kwamen we er wel weer in. We moesten veel via de zijkanten spelen, daar lag de ruimte. In de eerste helft gaven we veel te weinig lage voorzetten, de tweede helft was dat iets beter. Je doet het eigenlijk nooit goed in zo'n wedstrijd, want je moet er misschien wel vijf of zes bij maken", blijft Van de Looi kritisch.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen