Oranje hoopt dat Roemenië zich niet plaatst voor het EK

15 november 2019, 15:12   Bijgewerkt: 2 december 2019, 13:53

Het Nederlands elftal hoopt zich morgen (zaterdag) in Belfast te plaatsen voor het EK van volgend jaar. Als één van de twaalf gastlanden zal Oranje dan minimaal twee groepswedstrijden thuis spelen. Dat kunnen er zelfs drie worden, maar daarvoor is wel de hoop gevestigd op Roemenië. Of eigenlijk: de tegenstanders van de Roemenen. Hoe zit dat?

Een land dat zich plaatst voor het EK en daarnaast gastheer is, wordt in de groep geplaatst die gekoppeld is aan het stadion van dat land. De Johan Cruijff ArenA vormt één van de twee decors van Groep C, waar Oranje in terechtkomt als het zich kwalificeert voor de eindronde. De Arena Nationala, dat in het Roemeense Boekarest staat, is ook verbonden aan deze poule. Roemenië wordt dus - mits het land zich uiteraard plaatst - in de Oranje-groep ingedeeld. (Voor het overzicht van de gekoppelde thuislanden, zie onder)

Als zowel Nederland als Roemenië zich rechtsreeks kwalificeert voor het EK, dan spelen beide landen twee thuiswedstrijden en wordt er voor het onderlinge duel geloot of er in Amsterdam of Boekarest gevoetbald wordt. Mochten de Roemenen zich niet direct (dus via de Nations League) of helemaal niet plaatsen, dan speelt Oranje alle groepswedstrijden voor eigen publiek.

Hoe groot de kans is dat Roemenië zich niet (direct) kwalificeert voor het EK? Die is vrij groot. De Roemenen staan namelijk derde in hun kwalificatiegroep. De achterstand op nummer twee Zweden is maar één punt. En laat dat nou toevallig vanavond de tegenstander in Boekarest zijn. Maar zelfs áls de Roemenen vanavond winnen, dan wordt het alsnog lastig om als tweede te eindigen. Op de laatste speeldag gaat Roemenië namelijk op bezoek bij het al geplaatste Spanje, terwijl Zweden dan de Faeröer Eilanden treft.

Thuislanden

Groep A: Italië en Azerbeidzjan

Groep B: Rusland en Denemarken

Groep C: Nederland en Roemenië

Groep D: Engeland en Schotland

Groep E: Spanje en Ierland

Groep F: Duitsland en Hongarije

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen