Van Dijk over EK: "Het wordt echt tijd, zijn er klaar voor"

15 november 2019, 08:07   Bijgewerkt: 15 november 2019, 09:53

Wat Virgil van Dijk betreft kan én mag de kwalificatie voor het Europees Kampioenschap niet meer misgaan. De verdediger wil zich met het Nederlands elftal ditmaal wel ten koste van alles plaatsen voor het eindtoernooi. "Ik heb twee eindtoernooien gemist, ik kan niet wachten om op dat EK te spelen. Het wordt echt tijd, als team zijn we er klaar voor."

Dat vertelt hij tegenover het Algemeen Dagblad. Dat Oranje zich de vorige keren niet plaatste, was gezien de kwaliteiten bij het Nederlands elftal niet gek. "Het team zat in een soort overgangsperiode", merkte Van Dijk. "De grote jongens van destijds waren er nog, het was echt zoeken, en ik had zelf ook nog helemaal niet de status van een volwaardig international. Nee, het was niet altijd even fijn en leuk. Maar toch heeft ook die tijd geholpen om te komen waar we nu allemaal zijn."

Van Dijk is inmiddels uitgegroeid tot de aanvoerder en absolute leider. "Bij Oranje ben ik nu één van de spelers aan wie de rest zich optrekt. Ik ben best trots op die rol. Het past ook wel bij me, denk ik. Toen ik net kwam kijken bij Oranje nog niet. Nu wel", vindt hij.

Hoewel de ploeg van Ronald Koeman absoluut genoeg kwaliteit heeft, waarschuwt Van Dijk zijn ploegggenoten wel voor Noord-Ierland, die het in eigen huis eerder Duitsland heel moeilijk maakte. "Ze zullen ongetwijfeld gaan stormen, voor hun trainer Michael O'Neill is het bovendien een afscheid, voordat hij naar Stoke City vertrekt. Dus cadeau gaan we het zeker niet krijgen. Hoeft ook niet. Het is aan ons om deze klus af te maken.''

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen