Oranje O17-coach Van der Veen: "Duel op details beslist"

15 november 2019, 08:58   Bijgewerkt: 15 november 2019, 09:08

Nederland onder 17 slaagde er donderdagavond niet in om de finale van het WK te bereiken. In de halve finale was de stand na negentig minuten 1-1, maar de Mexicanen namen de penalty's beter en zorgden zo voor de uitschakeling van de ploeg van Peter van der Veen. "Het was een schaakspel en we gaan eraf op penalty's", sprak de trainer teleurgesteld.

Nederland kwam een kwartier voor tijd nog op voorsprong door een treffer van Youri Regeer, maar zag de Mexicanen alsnog langszij komen door een makkelijk gegeven vrije trap. "Naar mijn mening speelt Devyne Rensch gewoon de bal en is er niks aan de hand", sprak Van der Veen tegenover de NOS. "We zeiden in de rust nog, de wedstrijd gaat op details worden beslist. De scheidsrechter geeft die vrije trap uit het niets en die jongen schiet hem dan goed in."

Onder 17 had geschiedenis kunnen schrijven door als eerste team van Nederland een WK te winnen, maar die droom spatte na drie gemiste penalty's in de strafschoppenserie uiteen. "In de tweede helft hadden we de betere kansen, nog een bal op de lat. Helaas gaan we eraf op penalty's, de jongens zijn ontroostbaar."

Aankomende zondag speelt Nederland tegen Frankrijk om de bronzen medaille. "Het is nu even uithuilen en morgen moeten we weer de focus pakken. Dat zal hartstikke moeilijk zijn, maar we moeten voor het hoogst haalbare gaan. Dat ben je als topsporter verplicht", besluit hij.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen