Transferweekje: toekomst Zlatan en Ten Hag en onrust in Napels

16 november 2019, 15:52

Nog minder dan twee maanden voordat de winterse transfermarkt zijn deuren opent. De geruchtenmachine gaat daarom steeds meer draaien. Er wordt druk gespeculeerd over transfers die in de winter of daarna kunnen plaatsvinden. Welke transfers zitten allemaal in het vat? Een overzicht van de meest aannemelijke, terugkerende geruchten en verhalen van de afgelopen zeven dagen uit binnen- en buitenland.

Oud-Ajacieden van Tottenham vertrekken

Buitink overbodig bij Vitesse

Thomas Buitink brak vorig seizoen enkele records in de Eredivisie door met scherp te schieten en als achttienjarige een hattrick te maken in de Eredivisie. Toch komt de parel uit de jeugdopleiding van Vitesse dit seizoen absoluut niet aan de bak in het nieuwe systeem van Leonid Slutsky. Of het nou Tim Matavz, Bryan Linssen, Jay-Roy Grot of Nouha Dicko is: allen lijken ze bijna de voorkeur te krijgen boven Buitink, die zich op de bank zit te verbijten. SC Heerenveen zou de spits graag inlijven, zo schreef Voetbal International, en dat een winterse transfer niet uit te sluiten is, meldde zijn zaakwaarnemer [a,http://,_blank,later] ook. Club Brugge en AA Gent staan in de rij, al is er nog geen concreet gesprek geweest. Zeker is dat een andere club een logisch gevolg is van zijn huidige situatie in Arnhem.

Toekomst van Zlatan

Rommelt in Napels

Het is onrustig bij Napoli. De resultaten vallen tegen en na het gelijkspel tegen RB Salzburg werden de spelers zelfs beschuldigd van werkweigering, omdat ze niet nog een keer op trainingskamp wilden gaan. En dat is voor voorzitter Aurelio De Laurentiis tijd om fors in te grijpen. Clubicoon Dries Mertens – hij is na dit jaar transfervrij – mag weg, Internazionale heeft volgens II Mattino concrete interesse. Volgens La Gazzetta dello Sport vertrekken ook José Callegon en Allan noodgedwongen bij de club uit Napels, waar ook Carlo Ancelotti niet langer onfeilbaar lijkt. In de Italiaanse media komt een aardig lijstje van voetballers langs, die deze winter naar de Serie A-club in nood moeten komen. Daarop prijken onder andere de namen van Ivan Rakitic, Edinson Cavani, Lucas Torreira en Hector Bellerin. En oh ja, de geruchten dat De Laurentiis Napoli voor 900 miljoen euro wil verkopen aan een partij uit Qatar deden deze week óók nog de ronde. Het rommelt behoorlijk in Napels!

Ten Hag 'wunschkandidat'

Gisteren werd dan wel bekend dat Hansi Flick voorlopig de trainer van Bayern München blijft, maar dat betekent niet dat de Duitse topclub stil gaat zitten in de zoektocht naar een nieuwe oefenmeester. Een sensationele terugkeer van Pep Guardiola is onderwerp van de geruchten en ook Ajax-coach Erik ten Hag wordt nog altijd in verband gebracht met zijn droombaan. De Duitse tv-zender [a,https://www.sport1.de/fussball/bundesliga/2019/11/fc-bayern-und-pep-guardiola-hoeness-nachfolger-hainer-dementiert-nicht,_blank,Sport1] meldde vanochtend dat Ten Hag de belangrijkste gegadigde is om de nieuwe trainer van Bayern te worden. Hij is volgens bronnen van de zender de zogeheten 'wunschkandidat'. Ten Hag heeft er nooit een geheim van gemaakt Bayern een mooie club te vinden en ook Ajax liet eerder al weten best mee te willen werken aan een vertrek van de Tukker deze zomer. De ogen uit München blijven dus gericht op Amsterdam.  

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen