Spierings succesvol in beroep tegen ongelukkige rode kaart

15 november 2019, 12:03

Stijn Spierings is met succes in beroep gegaan tegen de wedstrijd schorsing die hem werd opgelegd na de rode kaart die hij kreeg tegen Feyenoord. De middenvelder van RKC Waalwijk werd afgelopen zondag weggestuurd, nadat hij – per abuis – de gele kaart die hij kreeg voorgehouden van arbiter Danny Makkelie uit diens handen tikte. Daarvoor kreeg hij vervolgens een directe rode kaart, maar zijn straf is omgezet in een voorwaardelijke schorsing.

Dat laat de RKC Waalwijk weten. De club liet eerder weten in beroep te gaan, omdat Spierings geen opzet had bij het uit de handen tikken van de gele kaart, wat hem uiteindelijk een wedstrijd schorsing opleverde. 'Met de seponering wordt de extra wedstrijd schorsing kwijtgescholden en omgezet in een voorwaardelijke straf', schrijft RKC Waalwijk, die met Spierings, algemeen directeur Frank van Mosselveld en teammanager Sander van den Anker aanwezig waren bij de tuchtzitting.

Lees ook: RKC Waalwijk in beroep tegen rode kaart van Stijn Spierings

Geschorst is de middenvelder van RKC Waalwijk tegen FC Emmen overigens wél, aangezien het zijn vijfde gele prent betrof voor hij het rood kreeg voorgehouden. Driemaal eerder kreeg hij er één dit seizoen, terwijl hij nog een kaart meenam van vorig seizoen. Die schorsing kan überhaupt niet worden kwijtgescholden en houdt stand, maar tegen FC Utrecht is hij dus wél weer van de partij. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen