Italië komt in blessuretijd met schrik vrij

26 juni 2006, 18:52

Na Leo Beenhakker, Dick Advocaat en Marco van Basten kan ook Guus Hiddink zijn koffers pakken. De Nederlandse trainer ging maandag in Kaiserslautern met de nationale ploeg van Australië met 1-0 ten onder tegen Italië. Francesco Totti, die als invaller in het veld kwam, maakte in blessuretijd uit een strafschop het enige doelpunt van het bloedstollende duel.

Hoe zuur het ook is, het WK gaat na de uitschakeling van Oranje gewoon door. Terwijl duizenden Oranjefans de kater van Nürnberg nog aan het verwerken waren, traden Italië en Australië in Kaiserslautern aan voor hun wedstrijd in de tweede ronde van het WK.

Italië was in Kaiserslautern uiteraard de grote favoriet, maar de ploeg van Marcello Lippi had veel moeite met de fysiek sterke Australiërs. Del Piero slaagde er niet in om zijn stempel op de wedstrijd te drukken en de enige Italiaanse kansen ontstonden door acties van aanvallers Gilardino en Toni. Het duo zorgde voor veel dreiging en met name Toni was enkele malen dicht bij een doelpunt. Een kopstoot ging echter net naast, terwijl twee vinnige schoten van de lange spits goed gepareerd werden door doelman Schwarzer.

Het ijverige Australië kon daar weinig tegenover stellen, maar toch had de Italiaanse defensie regelmatig de handen vol aan de Socceroos. De ploeg van Hiddink vocht voor wat het waard was en vond hier en daar een klein gaatje in de Italiaanse defensie. De grootste mogelijkheid voor de pauze was voor Scott Chipperfield, maar het schot van de verdediger was niet goeg genoeg om de Italiaanse doelman Gianluigi Buffon te verrassen.

Dit lukte, maar eigenlijk was het Fabio Grosso die het verschil maakte. De verdediger ging in de bloedstollende slotfase op avontuur en werd pas in het strafschopgebied gestuit door Lucas Neill. Arbiter Cantalejo wees naar de stip en Totti nam van de gelengenheid gebruik om toch nog uit te groeien tot de grote held van de middag. De aanvaller schoot de bal onberispelijk achter Schwarzer en dompelde Australië daarmee in rouw. De dappere Socceroos waren dicht bij een stunt, maar de routine van Italië gaf uiteindelijk de doorslag. Hierdoor is met Guus Hiddink ook de laatste Nederlandse trainer uit het WK verdwenen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen