Waarom de nederlaag van Roemenië goed is voor Oranje

15 november 2019, 22:49   Bijgewerkt: 16 november 2019, 09:07

Roemenië is er vrijdag niet in geslaagd om een ticket voor het EK te grijpen. Het land verloor op eigen veld met 0-2 van Zweden, dat daardoor samen met Spanje zeker is van een plaats bij de eerste twee in Groep F. De Roemeense uitschakeling is goed nieuws voor het Nederlands elftal.

Oranje is nog niet geplaatst, maar heeft zaterdag aan een punt genoeg tegen Noord-Ierland om zich te verzekeren van deelname. Als dat lukt, dan speelt Nederland op het EK alle drie groepswedstrijden in eigen huis. Dat heeft het mede te danken aan het feit dat Roemenië niet bij de eerste twee is geëindigd. Amsterdam en Boekarest zijn namelijk samen in dezelfde EK-groep ingedeeld. Had Roemenië zich direct geplaatst, dan had het net als Oranje recht op twee thuisduels en was er voor de ontmoeting tussen Nederland en Roemenië geloot waar de wedstrijd gespeeld zou worden.

Roemenië kan zich via de Nations League alsnog plaatsen voor het EK en zal in de groep van Oranje worden ingedeeld, maar speelt dan slechts twee keer thuis en moet het tegen Oranje gaan opnemen in Amsterdam.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen