Gisteren gemist: Finland en Zweden naar EK, Messi matchwinner

16 november 2019, 00:30   Bijgewerkt: 15 november 2019, 23:41

In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op vrijdag 15 november.

Spanje declasseert Malta, Zweden via Roemenië naar EK

Zoals verwacht had Spanje vrijdag weinig moeite met Malta in de EK-kwalificatie. Voor rust deed de koploper van Groep F het nog rustig aan met slechts twee goals, maar na de pauze liep het team uit naar een 7-0 zege. Alle doelpunten werden gemaakt door verschillende spelers. Ondertussen plaatste Zweden zich voor het EK door Roemenië in eigen huis te verslaan.

Waarom de nederlaag van Roemenië goed nieuws is voor Oranje

Roemenië is er vrijdag niet in geslaagd om een ticket voor het EK te grijpen. Het land verloor op eigen veld met 0-2 van Zweden, dat daardoor samen met Spanje zeker is van een plaats bij de eerste twee in Groep F. De Roemeense uitschakeling is goed nieuws voor het Nederlands elftal.

Koeman beslist zaterdag over meespelen Memphis en Wijnaldum

Het is nog niet zeker of Memphis Depay en Georginio Wijnaldum zaterdagavond kunnen meespelen tegen Noord-Ierland. Beide spelers van het Nederlands elftal zijn twijfelgevallen. Ronald Koeman gaf vrijdag op de persconferentie aan dat hij pas zaterdag een knoop doorhakt over hun inzetbaarheid.

Zwitserland ruikt EK, Denen pakken belangrijke punten

Zwitserland heeft met veel moeite een reuzestap gezet richting het EK. Het Alpenland had het lang ontzettend moeilijk thuis tegen Georgië, maar wist een kwartier voor tijd het enige doelpunt van de wedstrijd te maken (1-0). Ook Denemarken deed uitstekende zaken door met 6-0 van Gibraltar te winnen.

Finland plaatst zich voor het eerst voor een eindtoernooi

Het is Finland eindelijk gelukt om zich te plaatsen voor een eindtoernooi. De Scandinaviërs konden vrijdag een ticket voor het EK van 2020 pakken en zijn in geslaagd voor die missie. Een 3-0 zege op Liechtenstein was meer dan genoeg om een bewijs voor het EK te pakken in Groep J. Finland is er komend jaar voor het eerst in de historie bij op een toernooi.

Messi bij rentree direct matchwinner tegen Brazilië

Bij zijn terugkeer in de nationale ploeg heeft Lionel Messi vrijdag meteen de aandacht op zich gevestigd. De aanvaller keerde vrijdag na een schorsing van drie maanden terugkeer in de ploeg van Argentinië en maakte het enige doelpunt in de interland tegen Brazilië: 0-1.

Eerste Divisie: Roda niet langs Dordrecht, weer zege Volendam

Het is Roda JC vrijdag niet gelukt om hekkensluiter FC Dordrecht op de knieën te krijgen. De middenmoter kwam in Zuid-Holland na een achterstand niet verder dan een 1-1 gelijkspel. Ondertussen boekte FC Volendam weer een overwinning.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen