'Koeman kiest voor vaste namen tegen Noord-Ierland'

16 november 2019, 09:45

Ronald Koeman zal geen grote wijzigingen doorvoeren in zijn opstelling voor het EK-kwalificatieduel tegen Noord-Ierland van vanavond. De bondscoach kiest voor de grotendeels vaste namen zoals bij de eerdere duels in deze cyclus ook het geval was. Zij krijgen de kans om Oranje naar het EK te schieten, zo verwacht het AD.

De ochtendkrant voorspelt slechts één wijziging ten opzichte van de vorige kwalificatiewedstrijd tegen de Noord-Ieren. Toen stond PSV-aanvaller Steven Bergwijn in de voorhoede. Hij ontbreekt nu vanwege een blessure. Quincy Promes is zijn meest logische vervanger. De buitenspeler van Ajax stond ook aan de aftrap in de wedstrijd tegen Wit-Rusland (1-2 winst) en gaf daarin een assist. Promes vormt volgens het AD een voorhoede met Ryan Babel en Memphis Depay.

Depay is echter nog een vraagteken voor vanavond, omdat hij last heeft van een hamstringblessure. Ook een basisplaats van Georginio Wijnaldum is nog geen zekerheid. Hij was eerder deze week ziek. Zij krijgen waarschijnlijk pas vlak voor de wedstrijd te horen of ze in de basis staan in Belfast. Het AD denkt dat dit wel het geval zal zijn. Wijnaldum vormt dan het middenveld met Frenkie de Jong en Marten de Roon.

Lees ook: Koeman beslist zaterdag over meespelen Memphis en Wijnaldum

AZ-talenten op de bank

Achterin kiest komen volgens de krant voor Denzel Dumfries, Matthijs de Ligt, Virgil van Dijk en Daley Blind. Jasper Cillessen staat tussen de palen. Dat Koeman voor de vaste basisopstelling lijkt te kiezen is niet vreemd. Hierdoor zullen onder meer AZ-talenten Calvin Stengs en Myron Boadu op de bank moeten plaatsnemen. Wellicht dat zij als invaller hun debuut voor Oranje maken of dat moeten uitstellen tot komende dinsdag tegen Estland, als Oranje zich hopelijk al heeft geplaatst voor het EK.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen