Blind prijst vastigheid Koeman: "Er is een hechte groep ontstaan"

16 november 2019, 14:46

Dat bondscoach Ronald Koeman doorgaans vaak dezelfde spelers oproept voor het Nederlands elftal heeft volgens routinier Daley Blind een belangrijke rol gespeeld in het huidige succes dat Oranje heeft. "Er is, mede doordat de bondscoach de kern altijd oproept, een vaste, hechte groep ontstaan", zegt Blind in een interview met dagblad Trouw.

Doordat er vaak dezelfde groep staat, is het volgens Blind makkelijker om bepaalde spelideeën in te slijpen. "Vanaf het begin is duidelijk geweest wat de technische staf wilde. Dat is natuurlijk moeilijk, omdat je vaak maar kort bij elkaar bent, maar de intenties waren snel duidelijk. Ik denk dat dat ook goed is geweest voor de groep. Dat we terug konden vallen op iets waar we vaak op trainden."

Lees ook: 'Koeman kiest voor vaste namen tegen Noord-Ierland'

Blind speelde tot dusver 68 interlands, sinds hij in 2013 zijn debuut maakte onder Louis van Gaal. Tegen Noord-Ierland kan vanavond eindelijk weer een keer een ticket voor een groot toernooi worden binnengesleept. Al zal dat volgens de verdediger van Ajax niet makkelijk gaan. "Toplanden hebben het vaak moeilijk tegen de wat kleinere landen. Dat komt mede door het tactische aspect. Teams kunnen zich beter voorbereiden, zich beter ingraven en ze kunnen het langer volhouden."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen