Al uitgeschakeld Schotland mazzelt en wint op Cyprus

16 november 2019, 17:08

In Groep I, waar België en Rusland al zeker zijn van EK-kwalificatie, heeft Schotland het uitduel op Cyprus moeizaam gewonnen (1-2). De Schotten hadden op het eiland de nodige mazzel, want een glaszuiver doelpunt van de Cyprioten werd niet toegekend.

Op Cyprus was er geen VAR of doellijntechnologie aanwezig. De dienstdoende scheidsrechter zag niet dat al vroeg in de wedstrijd Georgios Efrem via de lat doel trof. Een doelpunt dat niet gegeven werd dus. Enkele minuten later maakte Ryan Christie namens de Schotten aan de andere kant wel het eerste doelpunt.

Kort na rust kreeg de onfortuinlijke Efrem loon naar werken in de vorm van de gelijkmaker. Uiteindelijk lachte Schotland het laatst, want John McGinn werd de matchwinner.

Dankzij de zege wipt Schotland (twaalf punten) over Cyprus heen. De benadeelden Cyprioten verloren voor het eerst in vier duels weer eens een wedstrijd.