België toont absolute topvorm en houdt huis in Rusland

16 november 2019, 20:06

België ontpopt zich deze kwalificatiereeks tot een van de favorieten voor het Europees Kampioenschap. De Belgen lieten nog geen punt liggen in Groep I en daar kwam op bezoek in Rusland ook geen verandering in. Na een formidabele eerste helft stond het al 0-3 dankzij de gebroeders Hazard. Daar kwam in de tweede helft nog een goal van Romelu Lukaku bij. In de slotfase redde Rusland de eer: 1-4.

Met dertig goals voor en slechts één tegen (thuis tegen Rusland) is ook het doelsaldo van de Belgen superieur. Tegen de Russen, die alleen van de Belgen verloren, zou de ploeg van Roberto Martínez voor het eerst echt getest worden. Dat was vooraf de verwachting, maar in de praktijk was daar geen moment sprake van.

Het waren de broertjes Thorgan en Eden Hazard die het duel voor rust al wisten te beslissen. Eerst was het de buitenspeler van Real Madrid die zijn jongere broertje de scoren liet openen. Daarna maakte Eden met twee goals een eind aan alle spanning. Vooral de derde Belgische treffer, een snelle counter, was een lust voor het oog.

De Russen kwamen ook in de tweede helft geen moment in de buurt van Thibaut Courtois, die een rustige avond kende. Hij zag dat Romelu Lukaku twintig minuten voor tijd zijn 52e interlandgoal maakte en daarmee de overtuigende overwinning van België extra cachet gaf. Dat Georgi Dzhikiya wat terugdeed, zal de Belgen weinig uitmaken.

De 1-4 zege zorgt ervoor dat België definitief groepswinnaar is in Groep I. Rusland, ook al zeker van kwalificatie, blijft tweede.

Overige uitslag:

San Marino – Kazachstan: 1-3.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen