Kroatië toont karakter en voegt zich bij EK-deelnemers

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

16 november 2019 – Een helft lang leek Kroatië te moeten vrezen voor een doemscenario, maar de WK-finalist van 2018 heeft zich uiteindelijk geplaatst voor het EK. De Kroaten bogen na rust een achterstand om in een voorsprong en rekenden af met Slowakije (3-1), dat nu moet hopen op een gelijkspel tussen Hongarije en Wales.

Kroatië toont karakter en voegt zich bij EK-deelnemers

Stort 20 euro bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

De Kroaten mochten niet verliezen, anders ging het nog een zinderende laatste speeldag tegemoet. Daar leek het voor rust, ondanks het betere spel van Kroatië nog wel op. Na ruim een half uur maakte Róbert Bozenik de verrassende 0-1 voor de Slowaakse gasten. Ondanks vele kansen voor Kroatië was dat ook de ruststand. En dat zou betekenen dat de eerste vier ploegen van Groep E op vier punten zouden komen.

Dat scenario voorkwam Kroatië in de tweede helft. Binnen een kwartier bogen Nikola Vlasic en Bruno Petkovic de achterstand om in een voorsprong en om dat Robert Mak kort daarna zijn tweede gele kaart kreeg, had Kroatie ook een numeriek overwicht. Ivan Perisic besliste het duel een kwartier voor tijd middels een fraaie goal.

De 3-1 overwinning zorgt ervoor dat Kroatië de groepswinnaar is en de koffers kan pakken. Hongarije (12 punten), Wales (11) en Slowakije (10) strijden om het laatste ticket. Dat doen Hongarije en Wales in een onderling duel. Slowakije hoopt dat dat treffen in een gelijkspel eindigt, want dan wipt het hoogstwaarschijnlijk over beide landen heen. De Slowaken nemen het thuis op tegen Azerbeidzjan, dat pas een punt heeft. Bovendien heeft Slowakije een beter onderling resultaat tegen Hongarije.

  • Senegal - Nederland, actie Adv

    Maak een account bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!

    Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

  • Reacties

    WK 2022

    gerelateerd