Bondscoach O'Neill: "Niet zo dat we onder enorme druk stonden"

17 november 2019, 09:11

Noord-Ierland blijft met het idee achter dat er meer mogelijkheden lagen tegen Nederland. Vooral voor rust vergat de ploeg van Michael O'Neill het Nederlands elftal pijn te doen. "Over sommige dingen kunnen we tevreden zijn, maar over een aantal ook niet", aldus bondscoach Michael O'Neill.

"We begonnen goed met een aantal kansen, maar die grepen we niet. De penalty was daar een goed voorbeeld van", zegt O'Neill tegen Sky Sports. "In de tweede helft kwamen we weinig aan de bal. In balbezit speelde Nederland goed. Wij konden niets creëren, maar gaven ook niets weg. Het was niet zo dat we onder enorme druk stonden. We hadden moediger moeten zijn."

Lees ook: Koeman oogt geïrriteerd na kritiek op spel van Oranje

Aanvoerder Steven Davis schoot de strafschop hopeloos over. "Er heerst voor een deel teleurstelling. Grote delen stonden we verdedigend solide en kon Nederland niet haar spel spelen", vertelt de schlemiel aan The Belfast Telegraph. "We hadden een geweldige kans om op voorsprong te komen. Maar helaas miste ik de penalty. Dat is waarschijnlijk het verhaal geweest tegen de grote landen. Ook tegen Duitsland hadden we kansen, maar grepen we die niet. Daarin moet je dodelijk zijn. Gelukkig hebben we de play-offs om naar uit te kijken. Hopelijk is de loting gunstig voor ons."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen