De EK-kwalificatieduels van vanavond: wat staat nog op het spel?

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

17 november 2019 – Zondagavond staan de laatste wedstrijden op het programma in Groep A, B en H. In Groep A met groepshoofd Engeland is alles al beslist en wordt er slechts om de eer gespeeld. In groep B gaat het er nog om voor Portugal en Servië, een van de twee gaat door achter Oekraïne. In Groep H zijn Turkije en Frankrijk al geplaatst, maar gaat het hier nog om de groepswinst.

De EK-kwalificatieduels van vanavond: wat staat nog op het spel?

Stort 20 euro bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Groep A

Bulgarije – Tsjechië
Doordat Tsjechië vorige week donderdag met 2-1 won van directe concurrent Kosovo plaatste het zich voor EURO2020. In de wedstrijd tegen Bulgarije staat er dan ook niks meer op het spel voor de Tsjechen. De thuisploeg staat op de laatste plek met drie punten en wacht al twaalf wedstrijden op een overwinning. Tsjechië moet in ieder geval winnen om een theoretische kans te houden om bij de loting in pot 2 te komen. 

Kosovo – Engeland
Engeland plaatste zich vorige week donderdag op overtuigende wijze voor het EK door met 7-0 uit te halen tegen Montenegro. De ploeg van Southgate is door die overwinning ook al zeker van de eerste plaats in deze groep. Kosovo deed lang mee om plek twee, maar ging ten onder in de wedstrijd tegen Tsjechië. De eerste wedstrijd tussen deze twee landen eindigde overigens in 5-3 en omdat zij vanavond nergens meer om spelen is een nieuw doelpuntenfestijn zeker niet uitgesloten. Voor Engeland geldt dat er gewonnen moet worden om pot 1 bij de loting veilig te stellen. 

Stand:
1. Engeland, 18 punten uit 7 duels, (+27)*
2. Tsjechië, 15 punten uit 7 duels, (+3)*
3. Kosovo, 11 punten uit 6 duels, (+1)
4. Montenegro, 3 punten uit 8 duels, (-19)
5. Bulgarije, 3 punten uit 7 duels, (-12)

Groep B:
Luxemburg – Portugal
De huidige titelhouder van het EK is voor de laatste wedstrijd van de kwalificatie nog altijd niet zeker van een plek bij de eerste twee. De ploeg staat weliswaar op een tweede plek, maar heeft maar één puntje voorsprong op Servië en moet dus gewoon winnen om zich te verzekeren van het EK van volgende zomer.

Servië – Oekraïne
Oekraïne kende een geweldige kwalificatie en is al zeker van de eerste plek in Groep B. Servië staat derde en zal moeten winnen om nog kans te maken op een EK-ticket. De ploeg van onder andere Dusan Tadic zal dan moeten duimen voor een misstap van nummer twee Portugal.

Stand:
1. Oekraïne, 19 punten uit 7 duels, (+13)*
2. Portugal, 14 punten uit 7 duels, (+14)
3. Servië, 13 punten uit 7 duels, (0)
4. Luxemburg, 4 punten uit 7 duels, (-6)
5. Litouwen, 1 punt uit 8 duels, (-20)

Groep H:
Albanië – Frankrijk
In Groep H is Frankrijk al zeker van een EK-ticket, het kan op bezoek bij Albanië zich nog verzekeren van de groepswinst. De wereldkampioen won afgelopen week zelf van Moldavië en zag Turkije gelijkspelen, waardoor een overwinning genoeg is voor de eerste plek. Overigens levert groepswinst de Fransen niet automatisch de status van groepshoofd op. Daarvan zijn Les Bleus afhankelijk van landen in andere groepen die beter presteren.

Andorra – Turkije
Turkije verzekerde zich afgelopen week van het EK door, weliswaar met hangen en wurgen, gelijk te spelen tegen naaste belager IJsland. De Turken kenden een uitstekende kwalificatie en wonnen zelfs van wereldkampioen Frankrijk. Zij kunnen de kwalificatie zelfs nog als groepswinnaar afsluiten als de ploeg zelf wint en Frankrijk punten verliest bij Albanië.

Moldavië – IJsland
IJsland eindigt door het gelijke spel tegen Turkije van afgelopen donderdag hoogstens als derde, maar hoeft EK-deelname nog niet helemaal uit het hoofd te zetten. Via de play-offs van de Nations League kan de kwartfinalist van 2016 zich alsnog plaatsen voor de eindronde.

Stand
1. Frankrijk, 22 punten uit 9 duels (+17)*
2. Turkije, 20 punten uit 9 duels (+13)*
3. IJsland, 16 punten na 9 duels (+2)
4. Albanië, 13 punten na 9 duels (+4)
5. Andorra, 4 punten na 9 duels (-15)
6. Moldavië, 3 punten na 9 duels (-21)

* = al geplaatst

  • Senegal - Nederland, actie Adv

    Maak een account bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!

    Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

  • Reacties

    WK 2022

    gerelateerd