Racisme tijdens FC Den Bosch - Excelsior: duel tijdelijk stilgelegd

17 november 2019 – Het duel tussen FC Den Bosch en Excelsior is tijdelijk stilgelegd. Een deel van de Bossche aanhang maakte zich schuldig aan racisme. Fans hadden het gemunt op Excelsior-aanvaller Ahmad Mendes Moreira. Arbiter Laurens Gerrits besloot daarom de kleedkamers op te zoeken. Kort nadat de wedstrijd was hervat, haalde Moreira sportief zijn gram door voor de 1-2 te tekenen.

Racisme tijdens FC Den Bosch - Excelsior: duel tijdelijk stilgelegd

Volgens Gerrets raakte Moreira erg geëmotioneerd door oerwoudgeluiden en sinterklaasliedjes die gezongen werden. "Ik kreeg vanuit Excelsior signalen. Ik ging met hem in gesprek, maar voor mij was hij niet bereikbaar", vertelt Gerrets aan FOX Sports. "Dan ben ik bang dat hij te emotioneel is om te voetballen. Er kunnen vervelende dingen gebeuren. Ik wilde hem in bescherming nemen."

In eerste instantie werd er nog kort door gevoetbald, maar het racisme stopte niet volgens de arbiter. "Op een gegeven moment was hij helemaal niet meer bereikbaar. Daarom heb ik het duel stilgelegd om met beide aanvoerders te overleggen. Daarbij zijn de complimenten voor Den Bosch hoe ze het hebben opgepakt. De aanvoerder is in gesprek gegaan en Excelsior wilde daarna verder."

De keuze voor eventueel definitief staken liet Gerrets aan Excelsior. "Zij zijn slachtoffer. Zij waren erg blij met het meeleven van Den Bosch. Ze hebben daarvoor hun respect uitgesproken. Dan ga ik daarin mee en laat ik  de keuze bij hen."


Keuken Kampioen Divisie

gerelateerd