Excelsior morst in door racisme ontsierd duel met FC Den Bosch

17 november 2019 – Excelsior heeft een middag vol mineur achter de rug. De Kralingers leden puntenverlies op bezoek bij FC Den Bosch (3-3). Het gaat echter over de racistische leuzen die klonken op de thuistribunes. Ahmad Mendes Moreira werd het mikpunt van racisme.

Excelsior morst in door racisme ontsierd duel met FC Den Bosch

Moreira voelde zich gekrenkt door liedjes over sinterklaas en dan vooral zwarte piet. Ook zouden er oerwoudgeluiden zijn gemaakt. De Excelsior-aanvaller raakte zichtbaar geëmotioneerd. Zo erg dat arbiter Laurens Gerrets hem in bescherming nam en het duel na overleg met de aanvoerders tijdelijk stillegde.

Na een korte staking wilde Excelsior weer verder voetballen. Mede omdat de Rotterdamse club vond dat Den Bosch goed reageerde op de incidenten. Het duel was nog maar net hervat of Moreira haalde op ultieme wijze zijn gram. Juist hij tekende voor de 1-2 nadat voor de onderbreking Rai Vloet (Excelsior) en Ruben Rodrigues (Den Bosch) hadden gescoord.

Lees ook: FC Den Bosch rept na Moreira-incident over een 'kraaienconcert'

Het doelpunt van Moreira was niet voldoende voor een zege. Tot twee keer toe kwam de thuisploeg langszij. Eerst maakte Mats Deijl vanaf de penaltystip gelijk en later maakte Rodrigues de 2-3 van Stijn Meijer ongedaan. Voor Excelsior een flinke domper, omdat beide koplopers SC Cambuur en De Graafschap een voorsprong van maar liefst acht punten kunnen pakken.

Keuken Kampioen Divisie

gerelateerd