Beslissing Groep B: Portugal naar EK, Servië naar play-offs

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

17 november 2019 – In de laatste kwalificatiewedstrijden in Groep B heeft Portugal zich definitief geplaatst voor EURO 2020. De ploeg van bondscoach Fernando Santos speelde geen goede wedstrijd tegen Luxemburg, maar won wel door een doelpunt van Bruno Fernandes. Servië won knap van groepswinnaar Oekraïne door een doelpunt en een assist van Dusan Tadic, maar blijft door de Portugese overwinning steken op een derde plaats. Zij kunnen zich op gaan maken voor de play-offs.

Beslissing Groep B: Portugal naar EK, Servië naar play-offs

Stort 20 euro bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Luxemburg – Portugal 0-2
Portugal moest winnen in de uitwedstrijd tegen Luxemburg om een EK-ticket af te dwingen. De ploeg van Fernando Santos stond voorafgaand aan de wedstrijd op een tweede plek, maar had slechts één puntje meer dan naaste belager Servië.

Op een barslecht veld in Luxemburg brak Bruno Fernandes vijf minuten voor tijd de ban voor de Portugezen. De middenvelder van Sporting Lissabon schoot perfect raak in de benedenhoek na andermaal een assist van Bernardo Silva.

In de tweede helft bleef het spannend en kwam Luxemburg er bij vlagen zeer gevaarlijk uit. Gerson Rodrigues, voormalig speler van Telstar, kreeg net na rust een grote kans, maar zijn schot ging over. Vijf minuten voor tijd besliste Cristiano Ronaldo de wedstrijd, door de bal op de doellijn in te tikken. Zo maakte hij alweer zijn 99e interlandgoal en is hij nog maar één doelpunt verwijderd van de magische grens van honderd.

Door de overwinning is Portugal zeker van de tweede plek en gaat de regerend titelhouder er ook gewoon weer bij op het EK van volgend zomer.

Servië – Oekraïne 2-2
Servie moest winnen en hopen op een Portugese misstap in Luxemburg om nog kans te maken op het tweede EK-ticket in Groep B.

Het begin was in ieder geval voortvarend, want binnen tien minuten stonden de Serviers al op voorsprong. Ajax-spits Dusan Tadic maakte geen fout van elf meter en zette zo zijn ploeg op de nodige voorsprong. Net na het half uur kwam Oekraine, het land dat al zeker was van de groepswinst, alweer langszij via een knappe kopbal van Roman Yaremchuk.

In de tweede helft was Tadic opnieuw belangrijk voor de thuisploeg. Hij gaf een piekfijne voorzet op het hoofd van Aleksandr Mitrovic die de bal prima binnen knikte. Zo leek Servië in ieder geval zijn plicht te doen en mocht het nog hopen op een direct EK-ticket. Echter, in de laatste minuut van de blessuretijd kwamen de gasten alsnog op gelijke hoogte. Artem Besiedin maakte de 2-2, waardoor Oekraïne de kwalificatie zelfs ongeslagen afsluit.

  • Senegal - Nederland, actie Adv

    Maak een account bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!

    Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

  • Reacties

    WK 2022

    gerelateerd