Mendes Moreira: "Zielig mannetje? Dit kan ik niet accepteren"

17 november 2019 – Ahmad Mendes Moreira was na afloop van de wedstrijd tegen FC Den Bosch nog altijd furieus over de racistische teksten die hij tijdens het duel naar zijn hoofd kreeg geslingerd. De aanvaller van Excelsior kreeg het na de wedstrijd aan de stok met de trainer van Den Bosch, die hem voor 'zielig mannetje' zou hebben uitgescholden.

Mendes Moreira: "Zielig mannetje? Dit kan ik niet accepteren"

Net voordat het interview met Moreira op het punt van beginnen stond, had de aanvaller nog een woordenwisseling met de trainer van de thuisploeg, Erik van der Ven. "Wat? Zielig mannetje? Ben je ziek in je hoofd ofzo? Hij zegt dat ik een zielig mannetje ben, denk je dat ik dit moet accepteren anno 2019?", sprak de zichtbaar aangedane Moreira voor de camera van FOX Sports.

Lees ook: FC Den Bosch rept na Moreira-incident over een 'kraaienconcert'

Het duel tussen Excelsior en FC Den Bosch werd tijdens de eerste helft stilgelegd, omdat Moreira racistisch bejegend werd door de supporters van de thuisploeg. "Ik ben gewoon boos en teleurgesteld. Dit is echt persoonlijk. Het doet me heel erg veel pijn. Als je mij uitscheldt of afkapt maakt het me niks uit, dat hoort bij voetbal. Het ging om k-neger, k-zwarte en zwarte piet, dat kan ik niet accepteren en ik vind dat hier iets aan gedaan moet worden", sprak de vleugelaanvaller van de Rotterdammers geëmotioneerd.

Keuken Kampioen Divisie

gerelateerd