Cambuur bindt ook Almere City aan zegekar op zorgeloze avond

17 november 2019, 18:41   Bijgewerkt: 17 november 2019, 19:32

SC Cambuur heeft zondagavond een probleemloze 3-1 overwinning geboekt in de thuiswedstrijd tegen Almere City. De ploeg van Henk de Jong nam in de eerste helft al afstand van de gasten uit Almere en dankte opnieuw het superduo Jamie Jacobs-Robert Mühren voor de goals. Door de overwinning behouden de Leeuwarders de ongeslagen status in het eigen stadion en staan zij nog altijd bovenaan in de Eerste Divisie.

Al na een kwartier spelen kwam de ploeg van De Jong op voorsprong. Het gouden tandem Jacobs-Mühren ging na ruim een week zonder wedstrijd vrolijk verder met waar het gebleven was. Een diepe bal richting Jacobs werd prima neergelegd voor Mühren, die twijfelde niet om te schieten en tekende zo alweer voor zijn twaalfde van het seizoen: 1-0. Bij het vieren van het doelpunt werd het shirt van Jordy van Deelen de lucht ingehouden als eerbetoon aan de verdediger die onlangs zwaar geblesseerd raakte.

Cambuur was heer en meester in de eerste helft en na ruim een half uur spelen verdubbelden zij de voorsprong. Ditmaal was het Jacobs zelf die scoorde. Op een uitstekende voorzet van Jarchinio Antonia maakte Jacobs de 2-0. Met deze tussenstand ging de ploegen de kleedkamers in en daarmee mochten de gasten nog enigszins hopen op een resultaat

In de tweede helft viel al snel de beslissing en was het gedaan met die hoop, opnieuw was Jacobs de gevierde man. Hij maakte uit een rebound zijn negende van het seizoen en de 3-0 voor Cambuur. Een kwartier voor maakte Almere nog de eretreffer, uit een corner kopte Shayon Harrison geheel vrijstaand binnen en bepaalde zo de einstand op 3-1.