Miedema scoort in best bezocht vrouwenduel ooit in competitie

17 november 2019, 20:23   Bijgewerkt: 17 november 2019, 22:57

Vivianne Miedema heeft zondagavond een hoofdrol opgeëist bij de wedstrijd tussen Arsenal en Tottenham Hotspur. De derby eindigde in een 0-1 overwinning voor The Gunners, mede door een goal van Miedema. Het duel was bijzonder omdat het de best bezochte vrouwenwedstrijd ooit in de Engelse vrouwencompetitie ooit was.

Miedema profiteerde in slotfase optimaal van een blunder in de Tottenham-defensie. De spits onderschepte een te korte terugspeelbal en maakte daarmee de 0-2. Eerder had Kim Little al voor de 0-1 gezorgd voor Arsenal. Miedema stond net als Daniëlle van de Donk in de basis bij Arsenal. Jill Roord viel kort voor tijd in, terwijl Siri Worm pas in de slotfase binnen de lijnen kwam bij Tottenham.

De competitiewedstrijd in het Tottenham Hotspur Stadium gaat de geschiedenisboeken in als de best bezochte vrouwenwedstrijd ooit in Engeland. Er keken liefst 38.262 toeschouwers naar de ontmoeting tussen de rivalen. Het record stond op naam van de wedstrijd tussen Manchester City en Manchester United in het Etihad Stadium. Die ontmoeting in september trok 31.213 toeschouwers.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen