Frenkie de Jong denkt dat Oranje EK kan winnen: "Dicht bij elkaar"

18 november 2019, 07:44   Bijgewerkt: 2 december 2019, 13:02

Frenkie de Jong denkt dat het Nederlands elftal komende zomer tijdens het EK 2020 zomaar eens hoge ogen zou kunnen gooien. De middenvelder van FC Barcelona ziet Oranje zeker niet als topfavoriet, maar beseft tegelijkertijd ook dat er een hoop mogelijk is op het eindtoernooi. "Als je naar een toernooi gaat met de kwaliteiten die wij hebben, dan moet je gaan om te winnen."

Dat zei hij tegenover NU.nl over de kansen op de EK-titel, waar het Nederlands elftal in zijn ogen vol voor moet aan. "Na een kwartfinaleplaats kun je misschien zeggen dat het een leuk toernooi was, maar daar heb je niets aan", weet hij. "Wij zijn geen topfavoriet en ik weet niet of die er überhaupt is. Van Frankrijk wordt gezegd dat het er een beetje boven uitsteekt, maar ik denk dat er wel een stuk of zes landen zijn die een goede kans maken."

Daaronder rekent hij overigens ook het Nederlands elftal. "Ik vind niet dat we veel onder doen voor andere landen, maar we zijn ook niet veel beter. Het ligt dicht bij elkaar", stelt de voetballer van FC Barcelona, die wel weet dat het dan beter moet dan in Belfast het geval was. "Dit was niet de vorm die we op het EK willen hebben."

Lees ook: EK 2020: gekwalificeerde landen

En dus was het niet een heel groot feest in de kleedkamer in Noord-Ierland zaterdag, ondanks dat het EK definitief was bereikt. "Het doel is bereikt. Ik was blij, maar ik ben weleens blijer geweest. En dat is niet erg. We moeten niet alles benaderen alsof het goed is."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen